Verslag Word Clean Up Day scholeneditie Kattenbroek 2023

Leerlingen basisscholen Kattenbroek gingen op Afvalsafari samen met de “Verrukkelijke Vuilnismannen”

13 september trapten de basisscholen De Meander, De Dubbelster, De Breede Hei en Gabrie Mehenschool voor de derde maal de scholeneditie van de internationale World Clean Up Day af.

Tijdens deze grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar leverden honderd leerlingen een bijdrage aan een schone wijk Kattenbroek in samenwerking met ABC Kattenbroek.

 

De ludieke “Verrukkelijke Vuilnismannen” gaven samen met wethouder Johnas van Lammeren op een speciale Acro-Kliko Truc, het startsein geven voor deze dag. Onder het motto “de vuilnisman die alles kan!” verbaasden zij ook dit jaar weer met hun vuilnismansouplesse. Ze jongleren met o.a. vuilniszakken en petflessen, blikjes om zo het afval te scheiden.

Maar daar bleef het niet bij, de kinderen gingen op Afvalsafari en verzamelden ruim 40 kilo zwerfvuil! De kinderen van de Gabrie Mehenschool verzamelden het meeste afval en wonnen de felbegeerde wisselbeker!

Een week later werden er door de kinderen prachtige kunstwerken gemaakt met het verzamelde afval, onder leiding van kunstenaar Evelien Kooloos. We kijken terug op een zeer geslaagde editie en we kijken uit naar volgend jaar!

Samen voor een schone stad met ABC Kattenbroek!